Particulier

Zakelijk

Subsidies voor isoleren

Subsidies voor isoleren

Subsidies voor isolatie van uw woning

Het energiezuiniger maken van uw woning door middel van isolatie maakt het mogelijk om subsidie te ontvangen. Voor woningeigenaren, -verhuurders en –corporaties is een subsidieoverzicht opgesteld om informatie te kunnen verkrijgen over de subsidiemogelijkheden voor uw situatie. Bekijk hier direct op welke subsidies u recht heeft.

ISDE-Subsidie

In de meeste gevallen komt u in aanmerking voor de landelijke ISDE-subsidie. Dit scheelt veel in de kosten voor het isoleren van uw woning. Het is al mogelijk om deze subsidie bij één maatregel aan te vragen. Op het moment dat u meerdere verduurzamende maatregelen toepast wordt het subsidiebedrag verdubbeld! In onderstaande tabel ziet u aan welke voorwaarden u moet voldoen en op welke subsidiebedragen u recht heeft.

Voorwaarden ISDE-Subsidie 

    • Deze isolatie subsidie (ISDE) is bestemd voor particuliere woningeigenaren. U bent dus de eigenaar van de woning en u woont er ook zelf. Kijk voor meer informatie voor zakelijke gebruikers onderaan op deze pagina.

    • U kunt alleen subsidie krijgen voor het isoleren van een bestaande woning. De subsidie isolatie is dus niet geldig voor een nieuwbouwwoning. Ook is hij niet geldig voor bijvoorbeeld een nieuwe aanbouw.

    • De isolatiemaatregel moet voldoen aan de minimum oppervlakte en isolatiewaarde.

    • U wilt de isolatie graag zelf aanbrengen? Helaas komt u dan niet in aanmerking voor de isolatie subsidie. De werkzaamheden zullen uitgevoerd moeten zijn door een erkend isolatiebedrijf.

Subsidie aanvragen
U kunt de ISDE-subsidie aanvragen als de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dit betekent dus dat de energiebesparende maatregelen zijn gedaan en betaald. Pas daarna kunt u de subsidie isolatie aanvraag in dienen. Wij van Smit Isolatie Groep leveren de benodigde documentatie aan. Dit bestaat onder andere uit de benodigde foto’s, meldcode, werkbon en factuur.

Klik hier om de subsidieaanvraag te starten.

Vragen
Heeft u nog vragen omtrent de ISDE-subsidie? Kijk dan op de website van de RVO. Hier kunt u veel informatie vinden inclusief een stappenplan hoe de subsidie aangevraagd moet worden.

ISDE-Subsidie zakelijke gebruikers

Verduurzaam uw productieproces, gebouw of te verhuren woning met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers. Anders dan bij de particuliere subsidieregeling dient u eerst de subsidieaanvraag in te dienen alvorens u de werkzaamheden mag laten uitvoeren. Kijk voor meer informatie over de ISDE-subsidie voor zakelijke gebruikers op de website van de RVO. 

Energiebesparing door isolatiemaatregelen

Bij de energiebesparende maatregelen die u hoort te treffen na het verkrijgen van subsidie, kunt u denken aan spouwmuur-/gevelisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie of dakisolatie. Smit Isolatie Groep geeft u vrijblijvend advies over de maatregelen die u het meeste energie doen besparen. Bekijk op welke subsidie u recht heeft en neem contact op voor uw isolatiemogelijkheden met Smit Isolatie Groep! Neem contact op!

Meer weten?

Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder.