Particulier
Particulier

Actuele Acties

Verduurzamen was nog nooit zo voordelig. Er lopen namelijk momenteel veel subsidies waarvan u kunt profiteren. Op deze pagina treft u een actueel overzicht van subsidies.

Actuele Acties

Lopende subsidies

Als woningeigenaar wordt u middels diverse subsidies gemotiveerd om uw woning te verduurzamen. Het mooiste is dat de meeste van deze subsidies ook met elkaar te combineren zijn. Dit kan er zomaar voor zorgen dat u nagenoeg geen geld kwijt bent aan uw nieuwe isolatie. Wel besparen maar niet betalen? Afhankelijk van uw situatie kan dit zomaar het geval zijn.

Benieuwd welke subsidies er momenteel beschikbaar zijn? Deze houden wij hier voor u bij. Hiernaast ziet u welke subsidie acties momenteel actueel zijn in het gebied. In het geval we er een gemist hebben, dan horen we dat natuurlijk ook graag.

Het is belangrijk dat u de specifieke informatie per subsidie goed doorleest. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. De meeste subsidies stellen namelijk eisen op het gebied van inkomen, postcode, WOZ of energielabel. Let ook goed op wanneer u de subsidie aangevraagd kan worden. In de meeste gevallen kan dit pas na oplevering en op basis van de factuur, maar in sommige gevallen ook al met een getekende offerte! Zo heeft u uw subsidiebedrag mogelijk al binnen voordat de isolatiemaatregelen voltooid zijn.

Hieronder treft u de subsidie-acties die momenteel lopen bij ons in de regio.

Subsidie-actie Westerwolde

Tot 1950,- extra subsidie

Wanneer: Vanaf 5 maart 2024

Eisen:

U bent woningeigenaar in Westerwolde
Uw woning heeft energielabel D,E,F,G
Uw inkomen is <120% van het sociaal minimum

Subsidie-actie Veendam

Tot 1825,- extra subsidie

Wanneer: Vanaf maart 2024

Eisen:

U bent woningeigenaar in Veendam
Uw woning heeft energielabel D,E,F,G
De WOZ-waarde van uw woning is niet hoger dan € 429.300,-.

Subsidie-actie Drenthe

Tot € 4000,- extra subsidie

Wanneer: Vanaf maart 2024

Eisen:

U bent woningeigenaar in Hoogeveen, Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn of Aa en Hunze
Uw (verzamel)inkomen is niet hoger dan €52.671,-

ISDE-Subsidie

In de meeste gevallen komt u in aanmerking voor de landelijke ISDE-subsidie. Dit scheelt veel in de kosten voor het isoleren van uw woning. Het is al mogelijk om deze subsidie bij één maatregel aan te vragen. Op het moment dat u meerdere verduurzamende maatregelen toepast wordt het subsidiebedrag verdubbeld! In onderstaande tabel ziet u aan welke voorwaarden u moet voldoen en op welke subsidiebedragen u recht heeft.

ISDE-Subsidie zakelijke gebruikers

Verduurzaam uw productieproces, gebouw of te verhuren woning met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers. Anders dan bij de particuliere subsidieregeling dient u eerst de subsidieaanvraag in te dienen alvorens u de werkzaamheden mag laten uitvoeren. Kijk voor meer informatie over de ISDE-subsidie voor zakelijke gebruikers op de website van de RVO.

Energiebesparing door isolatiemaatregelen

Bij de energiebesparende maatregelen die u hoort te treffen na het verkrijgen van subsidie, kunt u denken aan spouwmuur-/gevelisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie of dakisolatie. Smit Isolatie Groep geeft u vrijblijvend advies over de maatregelen die u het meeste energie doen besparen. Bekijk op welke subsidie u recht heeft en neem contact op voor uw isolatiemogelijkheden met Smit Isolatie Groep! Neem contact op!

Meer weten?

Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder.