Bel ons: 0598 - 626 193

Isolatiematerialen

Smit Isolatie Groep werkt met verschillende isolatiematerialen zoals; EPS IsoPlusParels, minerale- inblaaswol, spouwfoam, sprayschuim, Isodekens en chips.

Spouwfoam

Spouwfoam wordt gebruikt voor het isoleren van spouwmuren. De lucht in een spouw staat nooit stil, er is altijd luchtstroming waardoor warmte wordt afgegeven. Dit zorgt voor een onbehaaglijk gevoel van tocht en koude straling. Door het vullen van de spouwmuur stijgt de oppervlaktetemperatuur van het binnen-spouwblad en neemt dit onbehaaglijke gevoel af.

Spouwfoam kan toegepast worden bij spouwmuren die nog niet eerder geïsoleerd zijn en ook bij spouwmuren waarbij de bestaande muurisolatie hersteld moet worden.

De foam wordt in de spouwmuur geïnjecteerd door hele kleine gaatjes te boren in de kruisingen van de voegen. De sterk vullende eigenschappen van het foam zorgen er daarna voor dat zelfs de kleinste holle ruimtes gevuld worden. Als de spouwmuur voldoende gevuld is met het spouwfoam worden de gaatjes weer netjes gedicht met cement.

EPS / tempex

EPS is beter bekend onder de naam tempex of piepschuim. Het is een voordelig en veilig isolatiemateriaal met een redelijk goede isolatiewaarde. Ook is het licht van gewicht en gemakkelijk te verwerken.

EPS wordt gebruikt voor spouwmuur- en bodemisolatie. De losse EPS-parels worden verlijmd in de spouwmuur aangebracht.

Alhoewel de productie van dit materiaal belastend is voor het milieu, is het wel keer op keer opnieuw te gebruiken (recyclebaar) en wordt het daarom veel toegepast.

Minerale inblaaswol

Minerale inblaaswol is zeer milieuvriendelijk en bestemd voor (na-)isolatie van spouwmuren, tussenvloeren en zolderruimten. Het isolatiemateriaal bestaat uit 80% gerecycled glas en bevat geen chemische bindmiddelen. Minerale wol is waterafstotend en bevordert de waterdampdoorlaat van binnen naar buiten.

Minerale inblaaswol kan binnen een dag worden aangebracht, zonder breekwerk en zonder verlijming. Er worden alleen een aantal onopvallende boorgaten gemaakt waardoor de wol naar binnen wordt gespoten. Door het gebruik van minerale inblaaswol profiteert u van een lagere energierekening en een hoger wooncomfort. U verbetert met het gebruik hiervan op een snelle manier het energielabel van uw woning.

Vloersprayschuim

Vloersprayschuim is een zeer effectieve- en milieuvriendelijke manier om uw vloer te isoleren. Met een tweecomponenten spraysteem wordt er een minimale laagdikte, naadloos onder de vloer aangebracht. Hierdoor wordt voorkomen dat kou of warmte door vloernaden weglekt.

Het schuim kan zowel bij betonnen als houten vloeren worden toegepast. Het voelt hierdoor comfortabeler en u bespaart op de energiekosten.

Chips en parels

De werking is te vergelijken met die van een vaatwasmachine. Hier worden de kopjes droog ondanks dat er niet geventileerd wordt. Dat komt doordat de natte kopjes warm zijn en de bodem van de vaatwasser koud. Het vocht verplaatst daardoor naar de bodem waar het condenseert. Hoe groter het temperatuurverschil tussen kopjes en bodem, des te sneller de kopjes drogen.

Datzelfde effect krijgt u bij kruipruimte isolatie. De bodem is altijd koel. Naarmate de isolatielaag tussen de koude bodem en warme vloer dikker wordt, wordt in de kruipruimte het temperatuurverschil hoger en het klimaat droger.

De chips of parels laten de vochtige lucht door, waarna het op de bodem condenseert en blijft. Deze producten zijn meestal gemaakt van polystyreen en bestaan voor 99,6% uit lucht. Het materiaal reageert niet op andere producten, wordt niet afgebroken en neemt geen vocht op.

PUR-schuim

PUR-schuim wordt gebruikt voor het isoleren van vloeren in uw woning. PUR heeft hele goede isolerende eigenschappen en is in gespoten vorm naadloos aan te brengen in kruipruimtes onder de woning.

PUR (Polyurethaan) is een kunststof schuim, dat door zijn luchtigheid erg geschikt is om warmte binnen te houden en kou en vocht buiten te houden. Voor het toepassen van PUR-schuim neemt onze isolatiespecialist een slang met spuitpistool mee de kruipruimte of kelder in. Vervolgens wordt er PUR-schuim aan de onderzijde van de vloer gespoten.

Door het PUR-schuim als isolatiemateriaal aan te brengen voorkomt u dat er via de vloer kostbare warmte verloren gaat.

Verhoog nu u wooncomfort, verlaag uw energielasten en maak een afspraak met onze isolatie-specialist voor het isoleren van uw kruipruimte!

Isodekens

Isodekens zijn heel geschikt voor het isoleren van uw kruipruimte. Isodekens zijn gemaakt van milieuvriendelijke kunststoffolie. De Isodekens lijken op een soort luchtbedden die gevuld zijn met isolatiemateriaal. De dekens worden, overlappend, los op de bodem van de kruipruimte en tegen de buitenfundering aangebracht. De kruipruimte blijft goed bereikbaar voor eventuele reparaties of het aanleggen van kabels.

Dit goedwerkende isolatiemateriaal voorkomt vochtproblemen en zorgt er ook voor dat er minder warmte verloren gaat. Eventueel al bestaande vochtproblemen worden met Isodekens verholpen. Deze vorm van isolatie brengt lage investeringskosten met zich mee, zorgt voor goede isolatie en een besparing op uw energiekosten. U krijgt 25 jaar garantie op het materiaal. 

Neem voor meer informatie over isoleren met Isodekens contact met ons op!

Informatie over na-isolatie

Het later aanbrengen van isolatie noemen we na-isolatie. Heeft uw woning een toegankelijke kruipruimte of is het huis volledig onderkelderd? Dan kan ook uw vloer alsnog worden voorzien van onze na-isolatie. Neem hiervoor contact met ons op.

Wij zijn gespecialiseerd in diverse vormen van na-isolatie, denk aan spouwmuurisolatie, isolatie van de buitenmuur of dakisolatie.

Vragen over welke isolatie het beste bij uw wens past?

Neem contact met ons op, dan helpen wij u verder uw wensen te realiseren.

Wanneer kunt u ons bereiken?
Wij zijn elke werkdag telefonisch tussen 8.30 – 12.30 uur en 13.30 – 17.00 uur bereikbaar.

Bel ons op: 0598 – 626 193

 

 

©2023 Privacyverklaring