Particulier

Zakelijk

Isolatie

Welke isolatiemogelijkheden zijn er?

Waarom is isoleren voordelig of zelfs noodzakelijk? De voornaamste redenen zijn; het zorgt voor een aangenamer wooncomfort, energiebesparing waardoor ook milieubewust en voornamelijk lagere energiekosten. Isolatie kent dus vele voordelen. Waar een optimaal resultaat van afhankelijk is? Van de juiste toepassing van het isolatiemateriaal. Zo zal een jaren ’30 woning om andere isolatieoplossingen vragen dan een nieuwbouwwoning. Smit Isolatie Groep is uw isolatiespecialist voor advies en uitvoering als het gaat om spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie!

Wat kunt u besparen?

De besparing op uw energierekening is afhankelijk van het soort woning of pand dat u bezit én in welke mate we deze kunnen isoleren. Het laten isoleren van de spouwmuren kan u bijvoorbeeld al gauw een besparing van 25% opleveren, uiteraard is de besparing ook afhankelijk van uw gezinssamenstelling en stookgedrag. Het aanbrengen van na-isolatie is vaak veel effectiever dan verwacht en goedkoper dan veel mensen denken. Als er al enige vorm van isolatie is, hoeft er soms weinig isolatiemateriaal aan worden toegevoegd om qua resultaat een groot verschil te maken. De terugverdientijd bij spouwmuurisolatie is zo’n 3 tot 4 jaar. Bij dak- en vloerisolatie is de terugverdientijd zo’n 6 of 7 jaar.

Spouwmuurisolatie

Door het vullen van de spouwmuur stijgt de oppervlakte- temperatuur van het binnenspouwblad en neemt de tocht in huis af. Daarnaast bespaart u met deze vorm van isolatie behoorlijk veel energiekosten.

Vloerisolatie

Wanneer er een kruipruimte onder uw woning aanwezig is, kan in de meeste gevallen de onderkant van de vloer geïsoleerd worden. Door vloerisolatie voorkomt u tocht vanuit de grond in uw woning en verlaagt u uw energiegebruik.

Dakisolatie

Een ongeïsoleerd dak is een enorme energegieverslinder. Gemiddeld zit 40% van de kieren in een woning in het dak of in de aansluiting van dak naar de gevel. Met dakisolatie kunt u veel energie en kosten en besparen.

Kruipruimte isolatie

Via de kruipruimte / bodem kan de isolatiespecialist de onderzijde van uw vloer na-isoleren met een solide laag PUR-schuim, maar ook met isolatiechips of isolatieparels.

Muurisolatie

Investeren in de isolatie van uw buitenmuur kost u relatief weinig geld. Sterker nog; met onze kwalitatieve isolatie maakt u zelfs al snel een grote besparing op uw energiekosten.

Isolatiematerialen

We produceren zelf isolatiematerialen. Welke materialen we gebruiken is afhankelijk van hetgeen we isoleren én de ruimte die hierin gevuld moet worden.

Subsidies voor isolatie van uw woning

Het energiezuiniger maken van uw woning door middel van isolatie maakt het mogelijk om subsidie te ontvangen. 

Meer weten?

Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder.