Bel ons: 0598 - 626 193

Dakisolatie

Dakisolatie van Smit Isolatie Groep

Een ongeïsoleerd dak is een enorme energegieverslinder. Gemiddeld zit 40% van de kieren in een woning in het dak of in de aansluiting van dak naar de gevel. Met het aanbrengen van dakisolatie zorgt u ervoor dat het dak minder buitenlucht doorlaat en blijft de warmte, die anders binnenshuis verloren gaat, in de woning. 

Isoleren van uw dak en/of de zoldervloer zorgt voor een grote besparing, zeker wanneer u de zolder als een leefruimte gebruikt en verwarmt. Het bespaart niet alleen op de energiekosten, maar levert tevens een aanzienlijke comfortverbetering op: zomers lekker koel en ’s winters lekker warm. De gebruikte materialen en toepassingen zijn aan de zichtzijde afgewerkte isolatieplaten of middels een spraysysteem. Onze adviseur adviseert ter plekke over de verschillende mogelijkheden. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Waar moet u van te voren op letten?

De binnenkant van een pannendak isoleren? Dat kan bij een houten dakbeschot zonder folie of dakleer. Zit er wel folie of dakleer, laat dan beoordelen of de dakbedekking damp-open is; verkeerd isoleren kan namelijk dakrot veroorzaken.

Breng eventuele dampremmende lagen op de juiste manier aan en werk ze goed af. Zo voorkomt u vochtproblemen en dakrot. Een plat dak is het best aan de bovenzijde te isoleren; laat dat over aan een professional. Isolatie aan de onderzijde geeft een zeer grote kans op vochtproblemen en dakrot.

Aandachtspunten voorafgaand aan de uitvoering:

  • Het dak dient vrij te zijn van obstakels
  • Electriciteitsleidingen
  • Ophangbeugels
  • Wasrekken
  • De zolder dient te zijn ontruimd voor aanvang van de werkzaamheden.

Hoe gaan we te werk bij dakisolatie?

Bij een gemiddelde woning is dakisolatie bij de zolderverdieping binnen een dag aan te brengen. Tegen de binnenzijde van het dakbeschot worden de isolatieplaten aangebracht. Deze Isolatieplaten worden bevestigd door middel van latten. De aansluitingen tussen de isolatieplaten worden geheel
naadloos afgewerkt met T-profielen. De toegepaste isolatieplaten zijn aan de zichtzijde afgewerkt. Dit geeft een nette afwerking en is goed te onderhouden.

De voordelen van dakisolatie

  • Volledig afgewerkt
  • Hoogwaardige isolatie
  • Brandveilig
  • Geluidswerend
  • Dampremmend

Vragen over welke isolatie het beste bij uw wens past?

Neem contact met ons op, dan helpen wij u verder uw wensen te realiseren.

Wanneer kunt u ons bereiken?
Wij zijn elke werkdag telefonisch tussen 8.30 – 12.30 uur en 13.30 – 17.00 uur bereikbaar.

Bel ons op: 0598 – 626 193

 

 

©2023 Privacyverklaring