Particulier
Particulier

Dakisolatie

Dakisolatie is cruciaal voor het verminderen van warmteverlies , verlagen van energiekosten, verbeteren van comfort binnenshuis en het verkleinen van de ecologisch voetafdruk door CO2-uitstoot te verminderen.

Dakisolatie

Dakisolatie van Smit Isolatie Groep

Een niet-geïsoleerd dak is een grote energieverspiller. Ongeveer 40% van de warmteverliezen in een huis komen van kieren in het dak of de aansluiting van het dak op de gevel. Door dakisolatie aan te brengen, vermindert u de luchtstroom door het dak en blijft de warmte binnen, wat anders verloren zou gaan.

Het isoleren van uw dak of zoldervloer levert aanzienlijke besparingen op, vooral als u de zolder als leefruimte gebruikt en verwarmt. Het verlaagt niet alleen de energiekosten, maar zorgt ook voor een comfortabelere leefomgeving: koeler in de zomer en warmer in de winter. De isolatiematerialen kunnen aan de zichtzijde afgewerkte isolatieplaten zijn of worden aangebracht met een spraysysteem. Onze adviseur geeft ter plaatse advies over de verschillende opties.

Waar moet u van te voren op letten?

Bij het isoleren van de binnenkant van een pannendak zijn er een paar belangrijke punten om te overwegen. Voor houten dakbeschotten zonder folie of dakleer is isolatie mogelijk. Bij aanwezigheid van folie of dakleer moet worden gecontroleerd of de dakbedekking damp-open is om dakrot te voorkomen.

Zorg ervoor dat eventuele dampremmende lagen correct worden aangebracht en goed worden afgewerkt om vochtproblemen en dakrot te vermijden. Bij platte daken is het aan te raden om de isolatie aan de bovenzijde te plaatsen en dit over te laten aan een professional, omdat isolatie aan de onderzijde kan leiden tot vochtproblemen en dakrot.

Voordat u begint met de werkzaamheden, moeten enkele voorbereidingen worden getroffen:

 

  • Zorg ervoor dat het dak vrij is van obstakels, zoals elektriciteitsleidingen, ophangbeugels en wasrekken.
  • Zorg ervoor dat de zolder leeg is voordat u begint met de isolatiewerkzaamheden.

Gratis offerte

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag vrijblijvend verder.

Offerte_2024

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Hidden
Maak een keuze*

Onze aanpak voor dakisolatie

  • Dakisolatie bij de zolderverdieping kan bij een gemiddelde woning binnen één dag worden uitgevoerd.
  • Isolatieplaten worden tegen de binnenzijde van het dakbeschot bevestigd met latten, waarna de aansluitingen naadloos worden afgewerkt met T-profielen.
  • De isolatieplaten zijn aan de zichtzijde afgewerkt voor een nette uitstraling en eenvoudig onderhoud.

Meer weten?

Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder.