Bel ons: 0598 - 626 193

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie

Heeft u last van optrekkende kou uit de vloer of kruipruimte? Of zelfs vochtplekken? Dat is erg naar, maar tevens eenvoudig te verhelpen door onze isolatiespecialist! Via de kruipruimte kan de isolatiespecialist de onderzijde van uw vloer na-isoleren met een solide laag PUR-schuim of isolatie chips of parels.

Bij kruipruimte isolatie, wordt isolatiemateriaal aangebracht op de bodem van de kruipruimte van uw woning. Hiermee zal er door de aangebrachte laag een thermische schil ontstaan tussen de bodem en de kruipruimte. Het gevolg is dat er een barriere ontstaat tegen optrekkend vocht en koude. Deze toepassing vindt zowel in de bestaande bouw als de nieuwbouw plaats.

Isoleren nieuwbouw en bestaande bouw

Onze isolatiespecialist kan tijdens de bouw van uw woning of bedrijfspand uw vloer isoleren door aan de bovenzijde of onderzijde van de vloer PUR-schuim aan te brengen. Als uw bouw al is voltooid en de isolatie is nog onvoldoende, dan kan onze isolatiespecialist dit alsnog voor u regelen. Hiervoor bewerkt hij uw vloer vanuit de kruipruimte. Smit Isolatiegroep handhaaft hierbij duidelijke regelgeving op het gebied van milieu en gezondheid.

Werking chips en parels

De werking is te vergelijken met die van een vaatwasmachine. Hier worden de kopjes droog ondanks dat er niet geventileerd wordt. Dat komt doordat de natte kopjes warm zijn en de bodem van de vaatwasser koud. Het vocht migreert daardoor naar de bodem waar het condenseert. Hoe groter het
temperatuurverschil tussen kopjes en bodem, des te sneller de kopjes drogen.

Dat zelfde effect krijgt u bij kruipruimte isolatie. De bodem is altijd koel. Naarmate de isolatielaag tussen de koude bodem en warme vloer dikker wordt, wordt het temperatuurverschil hoger en het klimaat droger in de
kruipruimte.

De chips of parels laten de vochtige lucht door, alwaar het op de bodem condenseert en blijft. Deze producten zijn veelal gemaakt van polystyreen en bestaan voor 99,6% uit lucht. Het materiaal reageert niet op andere producten, wordt niet afgebroken en neemt geen vocht op.

Werkwijze PUR-schuim

Onze isolatie-specialist neemt een slang met spuitpistool mee de kruipruimte of kelder in. Vervolgens wordt er PUR-schuim aan de onderzijde van uw vloer gespoten. PUR (Polyurethaan) is een kunststof schuim, dat door zijn luchtigheid erg geschikt is om warmte binnen te houden en kou en vocht buiten.

Verhoog nu u wooncomfort, druk uw energielasten en maak een afspraak met onze isolatie-specialist voor uw kruipruimte!

Werking Isodekens

Voor het isoleren van uw kruipruimte zijn ook Isodekens geschikt. Isodekens zijn gemaakt van milieuvriendelijke kunststoffolie. Dit goedwerkende isolatiemateriaal voorkomt vochtproblemen. Al bestaande vochtproblemen worden met Isodeken verholpen. Deze vorm van isolatie brengt lage investeringskosten met zich mee, zorgt voor goede isolatie en een besparing op uw energiekosten. U krijgt 25 jaar garantie op het materiaal. 

Neem voor meer informatie over isoleren met Isodekens contact met ons op!

Informatie over na-isolatie

Het later aanbrengen van isolatie noemen we na-isolatie. Heeft uw woning een toegankelijke kruipruimte of is het huis volledig onderkelderd? Dan kan ook uw vloer alsnog worden voorzien van onze na-isolatie. Neem hiervoor contact met ons op.

Wij zijn gespecialiseerd in diverse vormen van na-isolatie, denk aan spouwmuurisolatie, isolatie van de buitenmuur of dakisolatie.

Samenwerkingspartner Van der FLIER ondersteunt bij grond uit kruipruimte afzuigen!

Smit Isolatie Groep werkt samen met Van der FLIER om het afzuigen van grond in onder andere kruipruimten mogelijk te maken. Wanneer een kruipruimte te weinig werkhoogte heeft is het uitdiepen van de ruimte de oplossing om de vloer goed te kunnen isoleren. Voor meer informatie over het afzuigen van grond kunt u rechtstreeks contact opnemen met onze partner.

Contactgegevens
A.J. Romijnweg 23
9672 AH Winschoten
0597-331619 
06-25020405
info@vanderflierbv.nl

Vragen over welke isolatie het beste bij uw wens past?

Neem contact met ons op, dan helpen wij u verder uw wensen te realiseren.

Wanneer kunt u ons bereiken?
Wij zijn elke werkdag telefonisch tussen 8.30 – 12.30 uur en 13.30 – 17.00 uur bereikbaar.

Bel ons op: 0598 – 626 193

 

 

©2023 Privacyverklaring