Particulier
Particulier

Gevelisolatie

Ontdek hoe gevelisolatie uw huis kan transformeren en uw energierekening kan verlagen. Verbeter het comfort en de energie-efficiëntie van uw woning met onze gevelisolatie-oplossingen.

Gevelisolatie

Buitenmuur laten isoleren

Verliest uw woning, bedrijfspand of andere constructie buiten kostbare warmte via de muur? Dan verliest u onnodig veel energie en geld aan stookkosten. Want het investeren in de isolatie van uw buitenmuur kost u weinig geld. Sterker nog; met onze kwalitatieve isolatie maakt u zelfs al snel een grote besparing op uw energiekosten. Hiernaast verlaagt u uw milieubelasting. Ook worden uw bezittingen bespaard van schadelijke invloeden van buiten, zoals kou en vocht.

Ervaring op zak
Smit Isolatie Groep heeft als specialist ruim zeventien jaar ervaring in het aanbrengen van volwaardige isolatie aan spouwmuur-, dak, vloer, boot- en luchtkoker isolatie. Graag adviseren wij u over uw buitenmuur. Neem hiervoor nu contact met ons op.

Warmteverlies via de spouwmuur

De meest voorkomende constructie bij woningen en gebouwen bestaat uit twee van elkaar gescheiden muren met daartussen een lege ruimte. Dit noemen we een spouwmuur. Het grootste nadeel van deze bouwwijze is dat er veel warmte verloren gaat, een luchtspouw isoleert namelijk nauwelijks. De lucht in een spouw staat nooit “stil”, er is altijd luchtstroming waardoor warmte wordt afgegeven en dit zorgt voor een onbehaagelijk gevoel van tocht en koude straling. Deze warmtestraling gaat dwars door de luchtlaag in de spouw heen en vormt ongeveer 80% van de totale warmte-overdracht.

Door het vullen van de spouwmuur stijgt de oppervlakte-
temperatuur van de binnenspouwblad en neemt dit onbehaaglijk gevoel van tocht en koude straling af. Door het wegnemen van koude plekken, wordt de warmte gelijkmatig verdeeld.

Echt vakwerk met speciale apparatuur
Het vullen van de spouwmuur is echt vakwerk. Het isolatie-materiaal wordt met speciale apparatuur in de holle spouwruimte aangebracht. Dit gebeurt via de buitengevel. In de voegen, tussen de stenen in, worden gaten geboord om het isolatiemateriaal in te spuiten. Na afloop worden deze weer netjes gedicht met cement.

Alle werkzaamheden gebeuren van buitenaf, doeltreffend en vrijwel zonder enige vorm van overlast voor u als bewoner.

Alle gevels isoleren?

Om een zo hoog mogelijk rendement te halen, is het uiteraard het beste wanneer u alle buitenmuren van een isolatiemateriaal voorziet. Dit is echter niet altijd noodzakelijk. U kunt er in dat geval ook voor kiezen om één enkele muur laten isoleren. Halfvrijstaande woningen en tussenwoningen kunt u ook goed laten isoleren, ook wanneer uw buren hier (nog) niet toe overgaan.

Isolatie van agrarische buitenmuren
Bij Smit Isolatie Groep verzorgen wij niet alleen de muurisolatie in of buiten woningen. Ook als u een (buiten)muur van een agrarisch bouwwerk wilt isoleren kunt u rekenen op onze beproefde en bewezen technieken. Naast biogastanks en stallen isoleren wij tevens schuren met de grootste professionaliteit en precisie. Vraag hiervoor om advies, of vraag naar een vrijblijvende offerte aan voor uw (buiten)muur.

Gratis offerte

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag vrijblijvend verder.

Offerte_2024

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Hidden
Maak een keuze*

Meer weten?

Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder.