Particulier

Zakelijk

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een veel gekozen vorm van isoleren. En dat is niet zo gek. Het is een effectieve manier om warmteverlies in uw woning te verminderen.

Spouwmuurisolatie

Buitenmuur laten isoleren

Verliest uw woning, bedrijfspand of andere constructie buiten kostbare warmte via de muur? Dan verliest u onnodig veel energie en geld aan stookkosten. Want het investeren in de isolatie van uw buitenmuur kost u weinig geld. Sterker nog; met onze kwalitatieve isolatie maakt u zelfs al snel een grote besparing op uw energiekosten. Hiernaast verlaagt u uw milieubelasting. Ook worden uw bezittingen bespaard van schadelijke invloeden van buiten, zoals kou en vocht.

Ervaring op zak
Smit Isolatie Groep heeft als specialist ruim zeventien jaar ervaring in het aanbrengen van volwaardige isolatie aan spouwmuur-, dak, vloer, boot- en luchtkoker isolatie. Graag adviseren wij u over uw buitenmuur.

Warmteverlies via de spouwmuur

De meest voorkomende constructie bij woningen en gebouwen bestaat uit twee van elkaar gescheiden muren met daartussen een lege ruimte. Dit noemen we een spouwmuur. Het grootste nadeel van deze bouwwijze is dat er veel warmte verloren gaat, een luchtspouw isoleert namelijk nauwelijks. De lucht in een spouw staat nooit “stil”, er is altijd luchtstroming waardoor warmte wordt afgegeven en dit zorgt voor een onbehaagelijk gevoel van tocht en koude straling. Deze warmtestraling gaat dwars door de luchtlaag in de spouw heen en vormt ongeveer 80% van de totale warmte-overdracht.

Door het vullen van de spouwmuur stijgt de oppervlakte-
temperatuur van de binnenspouwblad en neemt dit onbehaaglijk gevoel van tocht en koude straling af. Door het wegnemen van koude plekken, wordt de warmte gelijkmatig verdeeld.

Isolatie verbeteren of verwijderen

Vanaf 1975 worden woningen vanuit de bouw geïsoleerd. In veel gevallen betekend dit dat er een woldeken of tempexplaat tegen de binnenmuur is bevestigd. Ook in deze situatie kunnen wij in veel gevallen iets voor u betekenen. We kunnen de spouwmuurisolatie upgraden met speciale upgradefoam.

U kunt bij ons ook terecht voor het verwijderen van isolatiemateriaal uit de spouw. Indien u dit zoekt vragen we u om rechtstreeks contact met ons op te nemen.

Voordelen van Spouwmuurisolatie

 

  • Gemiddeld tot € 260 per jaar besparen op uw energierekening
  • Houdt het huis warm wanneer het buiten kouder is, en koel wanneer het buiten warm is
  • Wij gebruiken uitsluitend vochtwerend materiaal, dus geen vocht en schimmel tussen de muren

Gratis offerte

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag vrijblijvend verder.

Offerte_2024

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Hidden
Maak een keuze*

Meer weten?

Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder.